Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-07@17:49:08 GMT

پوران شریعت رضوی که بود؟

تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۷۹۵۱۴

پوران (فاطمه) شریعت رضوی سال ۱۳۱۳ در تهران به دنیا آمد. هنوز به سن نوجوانی نرسیده بود که یکی از برادرانش در جریان حمله نیرو‌های ارتش شوروی به ایران در آذربایجان جان در گرو دفاع از میهن گذاشت.

به گزارش تابناک، پوران شریعت رضوی تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در تهران به پایان رساند. او هنوز به دانشگاه وارد نشده بود که کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ حکومت ملی دکتر مصدق را سرنگون ساخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرنگونی دولت ملی و روی کار آمدن دست نشاندگان استعمار با اعتراضات و تظاهرات علیه رژیم مواجه شد. بازار و دانشگاه دو مرکز مهم این اعتراضات بودند. رژیم نیز پاسخ این اعتراضات را با گلوله و بازداشت و شکنجه داد. عمر رژیم کودتا هنوز به چهار ماه نرسیده بود که در ۱۶ آذر دانشگاه تهران صحنه برخورد خونینی میان دانشجویان بی‌سلاح و سربازان مسلح رژیم شد. بر اثر تیراندازی ماموران به سوی دانشجویان عده زیادی از دانشجویان مجروح و سه تن از آن‌ها به شهادت رسیدند. یکی از سه شهید مظلوم آن روز مهدی (آذر) شریعت رضوی برادر پوران بود.

پوران شریعت رضوی بعد از اتمام تحصیلات متوسطه همزمان در دانشسرایعالی تهران و نیز رشته ادبیات فارسی دانشگاه مشهد پذیرفته شد و در حالی که دو ماه در کلاس‌های درس دانشسرایعالی تهران شرکت کرده بود بنا به اصرار پدر دانشسرایعالی را رها کرد و برای ادامه تحصیل به دانشگاه مشهد رفت. یکی از دانشجویان همکلاس پوران شریعت رضوی در سال اول علی شریعتی فرزند استاد محمد تقی شریعتی بود.

علی شریعتی که در سال ۱۳۳۶ به دلیل فعالیت در نهضت مقاومت ملی مشهد به همراه عده زیاد دیگری از فعالان نهضت مقاومت ملی و از جمله پدرش استاد شریعتی، طاهر احمدزاده و … بازداشت شده و به تهران فرستاده شده بود، بعد از آزادی از زندان و بازگشت به مشهد به پوران شریعت رضوی پیشنهاد ازدواج داد و آن دو در ۲۴ تیر ۱۳۳۷ به همسری یکدیگر درآمدند. یک سال بعد، دکتر شریعتی برای ادامه تحصیل به فرانسه رفت و پوران نیز بعد از چندی به وی ملحق شد. او در دانشگاه سوربن پاریس به ادامه تحصیل پرداخت و موفق به دریافت مدرک دکترا در رشته ادبیات فارسی شد. موضوع پایان‌نامه او که در سال ۱۹۶۳ به راهنمایی ژیلبر لازار از آن دفاع کرد، توصیف طبیعت در شعر تغزلی فارسی در قرن هفتم است.

علی و پوران به همراه سه فرزند خود در سال ۱۳۳۴ به ایران بازگشتند و عملاً تا سال ۱۳۵۶ که دکتر شریعتی از ایران به اروپا رفت و در ۲۹ خرداد ۱۳۵۶ در لندن درگذشت تمامی مسئولیت زندگی و چهار فرزند یادگار علی بر دوش همسر وفادارش پوران خانم بود.

پوران خانم در طول چهل و یک سال بعد از علی، که بخشی از آن نیز در غربت سپری شد تلاش کرد تا در حد توان خود بار مسئولیت را بر زمین نگذارد. تلاش کرد تا در حد توان خود اهداف و آرمان‌های دکتر را حفظ و در نشر اندیشه‌های دکتر شریعتی به سهم خود سهیم باشد.

او سرانجام در ظهر جمعه ۲۶ بهمن بر اثر سکته مغزی در بیمارستان لاله تهران جان به جان آفرین تسلیم کرد و به سوی همسرش شتافت.

از مرحومه دکتر پوران شریعت رضوی دو کتاب با عنوان: «طرحی از یک زندگی» و «یادگاران مانا» منتشر شده است. همچنین کتاب «برسد به دست پوران عزیزم» شامل نامه‌های خصوصی مرحوم علی شریعتی طی سال اول اقامت در فرانسه در سال ۱۳۹۴ با اجازه مرحومه پوران شریعت رضوی منتشر شد.

پیکر پوران شریعت رضوی روز یکشنبه ۲۸ بهمن ساعت ۹ صبح از حسینیه ارشاد تشییع و در امامزاده عبدالله شهر ری به خاک سپرده شد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: پوران شریعت رضوی همسر دکتر شریعتی علی شریعتی شریعتی 16 آذر سارا شریعتی احسان شریعتی سوسن شریعتی حسینیه ارشاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۷۹۵۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸ استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر تقدیر شدند

از ۸ استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر در مراسم تقدیر از اساتید شاگرد پرور تجلیل شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، از ۸ استاد شاگردپروردانشگاه صنعتی امیرکبیر در «جشنواره شیخ مفید»، با حضور دکتر روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی رئیس جمهور تقدیر شد.


در این مراسم از، دکتر گئورک قره پتیان استاد دانشکده مهندسی برق، دکتر مهدی قطعی استاد دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر، دکتر پرویز پروین استاد دانشکده فیزیک و مهندسی انرژی، دکتر احمد نیک آبادی و دکتر مرتضی صاحب الزمانی استادان دانشکده مهندسی کامپیوتر، دکتر فاطمه زارع از دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر، دکتر امیر خرسندی استاد دانشکده مهندسی برق و دکتر مالک نادری استاد دانشکده مهندسی مواد و متالورژی تقدیر به عمل آمد.


این استادان در قالب یک طرح غیرفراخوانی که از شش ماه قبل آغاز شده بود از طریق دانشجویان دانشکده‌های برتر کشور انتخاب شدند.


۲۰ هزار دانشجو از ۵۰ دانشکده کشور اعم از دانشکده‌های فنی مهندسی، پزشکی، علوم پایه و علوم انسانی در این نظرسنجی مشارکت داشتند و نهایتا اساتیدی که بیشترین آرا را در میان دانشجویان کسب کردند، مورد تقدیر قرار گرفتند.

دیگر خبرها

  • تجلیل از چهل سال خدمات علمی و فرهنگی استاد دانشگاه تهران
  • اعطای جایزه البرز به پدر ماهواره ایران و پدر پیوند کبد
  • این دهه‌شصتی خبرساز طراح لایحه حجاب است؛ سمت‌های او چه بوده است؟
  • ۸ استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر تقدیر شدند
  • آمادگی دانشگاه شیراز برای جذب دانشجویان خارجی
  • آمادگی دانشگاه شیراز برای جذب دانشجویان اخراجی خارجی
  • کاهش رشد منفی موالید سالیانه در گیلان
  • نقش ماما در سلامت زنان و نوزادان
  • شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده در مسیر شکل‌گیری/ برخی شخصیت‌های حقوقی عضویت را نپذیرفتند
  • واکنش دانشگاه تهران به حاشیه‌ سازی‌های اخیر درباره همکاری با جمیله علم الهدی